WWW.KUNBARACS.HU

Kunbaracs Község hivatalos honlapja

Kunbaracs
 

 

 

Turisztikai kisfilm Kunbaracsról
 

Telepũlési értéktár

Telepũlési értéktár
 

Kpeslap
 

 

 

Helyi Esélyegyenlõségi Program
 

Látogatók
Összes: 3543196
Ma: 575 Tegnap: 2677 
Számláló indítva: 2010.12.01.
Online:5
 

Tartózkodási hely: Híreink / - (2023 archív) / " Földtől az asztalig"-konferencia

" Földtől az asztalig"-konferencia
date 2023-05-16
„Földtől az asztalig – tartósítószermentes befőzés rejtelmei” címmel konferenciát szervezett az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében 2023. május 12. péntek 14:00 órától első ízben került megrendezésre a „Földtől az asztalig – tartósítószermentes befőzés rejtelmei” című konferencia a Hírös Agóra Kulturális Központban.
Az érdeklődők neves előadók, kiváló szakmai előadása által betekintést nyerhettek a tartósítószermentes befőzés, tárolás praktikáinak elsajátítására, valamint rövid áttekintést kaptak az előállított háztáji termékek piacra jutásának lehetőségeiről is.
A konferencia résztvevőit Hegedűs Lászlóné Kunbaracs község polgármestere köszöntötte, aki felhívta a figyelmet a háztáji, egészséges és biztonságos élelmiszer előállítás fontosságára. Kujáni Lászlóné a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Területi Szervezetének elnöke a kiskerteket pusztító kártevőkről, azok elleni hatékony védekezéséről számolt be. A régi fajokon felül szó esett a felmelegedés hatására megjelenő új fajok kártékony tevékenységéről, egyszerű növényvédelemről is.  Daragó Dénes, okleveles vegyészmérnök, nyugalmazott minőségbiztosítási és fejlesztési igazgató az élelmiszerbiztonságot szem előtt tartva ismertette a házilag alkalmazható kíméletes, tartósítási technológiákat, melyekkel hosszú ideig eltartható, jó minőségű végtermék nyerhető. Eloszlatta a köztudatban lévő téves gyakorlatokat, rossz beidegződéseket. Csonka Tímea kistermelő a gyümölcsök házi aszalásához, egészséges gyümölcslevelek készítéséhez adott hasznos tanácsokat. Kujáni Katalin a Kislépték Egyesület elnöke pedig a kistermelői termékek piacra jutásának segítéséről, hatékony értékesítési módszereiről adott átfogó tájékoztatást a konferencia résztvevőinek.

A hiánypótló szakmai konferencia elérte célját, hiszen a témában jártas szakemberek gyakorlatias, hasznos információkkal szolgáltak a háziasszonyok, gazdálkodók részére.
www.aranyhomok.hu