WWW.KUNBARACS.HU

Kunbaracs Község hivatalos honlapja

Kunbaracs
 

 

 

Turisztikai kisfilm Kunbaracsról
 

Telepũlési értéktár

Telepũlési értéktár
 

Kpeslap
 

 

 

Helyi Esélyegyenlõségi Program
 

Látogatók
Összes: 3202099
Ma: 271 Tegnap: 433 
Számláló indítva: 2010.12.01.
Online:1
 

Tartózkodási hely: Híreink / - (2023 archív) / Kunbaracsi Értékjáró Séta

Kunbaracsi Értékjáró Séta
date 2023-04-17
Nagy érdeklődés övezte a Kunbaracsi Értékjáró Sétát
Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület idei évi első kirándulása alkalmával a Kecskeméti Járás egyik legkisebb, érintetlen természeti környezetéről híres településére, Kunbaracsra invitálták a vendégeket április 15-én, szombaton. A sétát minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezte, több, mint ötven fő, számos család, egyéni túrázó és baráti társaságok választották szombat délelőtti programjuknak a község megismerését. Az eseményt Dr. Salacz László, országgyűlési képviselő úr is megtisztelte jelenlétével, a séta során lehetett vele beszélgetni a település fejlesztési lehetőségeiről.
A szívélyes és bőséges vendégfogadást követően Lőrincz Edit jegyző asszonytól és Kenderesi Ilonától, a Kunbaracsi Könyvtár, Információs- és Közösségi Hely vezetőjétől jónéhány érdekességet, szívmelengető történetet hallhattak a résztvevők a település múltjáról és mindennapjairól. Hamzáné Lakó Judit az Aranyhomok Egyesület Titkára köszöntötte a népes túrázó közösséget, megköszönte a települési szervezők munkáját és beszélt az értékjáró séta fontosságáról, további alkalmairól. Kígyósi Krisztián, aki egykor Aranyhomok Egyesület településfejlesztőjeként került Kunbaracsra, jelenleg már önkormányzati képviselő, beszélt a településen élők faluhoz való kötődéséről, fejlesztési terveikről. A túrázók megtekintették a Jézus Szíve Templomot, amely iskolakápolnaként is működött, valamint a Harangtornyot, amely 2007-ben épült a kunbaracsiak összefogásának köszönhetően Szabó István, a Kunbaracsi Polgárőr Egyesület elnöke szervezésével.
A Bagó-erdő igazi különlegesség, a több száz éves tölgyfák a község közepén nem mindennapi látványt nyújtottak. Az Árpád-kori templomrom csodálatos környezetben, különleges atmoszférájával mindenkit lenyűgözött. A Bacsó tanyán a kecskeméti sárgafejű juhokkal, kisbárányokkal  ismerkedhettek  a résztvevők és érdekes információkat is megtudhattak erről a fajtáról.  A több mint 200 éves öreg tölgy 20 méteres magasságával és 467 cm-es törzskerületével bűvölte el a sétálókat. A túra zárásaként a Hunor Lovastanyán pihenhették ki a vendégek a fáradalmakat a kedves fogadtatás és az ízletes ebéd mellett.
A túra egész évben egyénileg is bejárható a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció segítségével:

http://aranyhomok.hu/hireink/elindult-a-kecskemet-es-tersege-turisztikai-applikacio

FOTÓK