WWW.KUNBARACS.HU

Kunbaracs Község hivatalos honlapja

Kunbaracs
 

 

 

Turisztikai kisfilm Kunbaracsról
 

Telepũlési értéktár

Telepũlési értéktár
 

Kpeslap
 

 

 

Helyi Esélyegyenlõségi Program
 

Látogatók
Összes: 3189254
Ma: 413 Tegnap: 503 
Számláló indítva: 2010.12.01.
Online:3
 

Tartózkodási hely: Híreink / - (2020 archív) / Reprezentatív felmérés a koronavírus fertőzöttségről

Reprezentatív felmérés a koronavírus fertőzöttségről
date 2020-05-05
Tisztelt Jegyző Asszony!
 
Az új koronavírus-járvány, amely rövid idő alatt világméretűvé vált, alapvetően változtatta meg mindannyiunk életét. Hazánk négy, orvosokat képző egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem – és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével kérdőíves felméréssel támogatott szűrővizsgálatot indított a 14 éves és annál idősebb lakosok körében május 1. és 14. között.
A kutatás célja, hogy pontosan, az egész országra érvényes módon feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét. A naprakész tudományos adatok kulcsfontosságúak a járvány sikeres leküzdésében, az egészségügyi dolgozók munkájában és a megalapozott döntések meghozatalában egyaránt.
Ezúton tájékoztatom, hogy Kunbaracs település bekerült a mintába, így az Ön településén élők közül 26 előre kiválasztott személyt kérünk, hogy vegyen részt az önkéntes, ingyenes szűrővizsgálaton.
A személyek kiválasztása reprezentatív véletlen mintavételen alapul, mely lehetőséget ad arra, hogy korcsoportos és regionális bontásban is megismerjük hazánk népességének fertőzöttségét. A felvételben résztvevők a szűrővizsgálatot megelőzően egy kérdőívet is kitöltenek, így fontos információkhoz juthatunk többek között a kockázati tényezőkről.
A mintában szereplő minden egyes résztvevő kulcsszerepet játszik a járvány elleni küzdelemben, mivel sok, hozzá hasonló embert képvisel.
A felvételre kijelölt személyek közvetlen értesítést, felkérő levelet kapnak Ügyfélkapun, telefonos megkereséssel vagy postai úton.
A szűrővizsgálatokra előre meghatározott helyszíneken és időpontokban kerül sor, de az idős, vagy beteg emberek esetén az otthonukban is elvégezzük a szűrést.
Kérem segítségét, hogy a településen kijelölt személyek minél nagyobb számban vegyenek részt a szűrésen. Segítse a kutatást és a járvány elleni küzdelmet azzal, hogy a helyileg szokásos módon (helyi lap, települési honlap stb.) tájékoztassa a településen élőket a tesztelés és a részvétel fontosságáról.
Köszönöm támogatását, mellyel segít a vírus elleni küzdelemben, a járvány leküzdésében és hozzájárul a vírus elleni kutatás sikeréhez!


2020. május 4.


Prof. Dr. Merkely Béla,
a Semmelweis Egyetem rektora


Kérdéseit az alábbi elérhetőségeinken szívesen megválaszoljuk:
virusteszt@ksh.hu, 06-80-200-766, 4-es almenü, ingyenesen hívható zöld szám
Adatkezelési tájékoztatónk elérhető a felmérés weboldalán: www.ksh.hu/huncover
A kutatást a Tudományos és Kutatásetikai Bizottság a IV/4060-3/2020/EKU ügyiratszámú engedélyével hagyta jóvá.