WWW.KUNBARACS.HU

Kunbaracs Község hivatalos honlapja

Kunbaracs
 

 

 

Turisztikai kisfilm Kunbaracsról
 

Telepũlési értéktár

Telepũlési értéktár
 

Kpeslap
 

 

 

Helyi Esélyegyenlõségi Program
 

Látogatók
Összes: 3208419
Ma: 232 Tegnap: 550 
Számláló indítva: 2010.12.01.
Online:5
 

Tartózkodási hely: Híreink / - (2020 archív) / Lakossági Tájékoztatás

Lakossági Tájékoztatás
date 2020-03-18
Tisztelt Kunbaracsi Polgárok!

Kunbaracs Község Polgármestereként – figyelemmel Magyarország Kormányának a vészhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletében foglaltakra az alábbi intézkedésekről tájékoztatom Kunbaracs Lakosságát:


1.    Döntés a Ladánybenei Közös Önkormányzati Hivatal Kunbaracsi Kirendeltségénél a személyes ügyfélfogadás szüneteléséről: a Ladánybenei Közös Önkormányzati Hivatal Kunbaracsi Kirendeltségénél a személyes ügyfélfogadás szüneteltetéséről rendelkezem 2020. március 18. napjától határozatlan ideig. Ezen idő alatt az ügyintézés folyamatosan zajlik, kivéve a személyes ügyfélfogadást. A hivatal ügyfelei ügyeiket elsősorban telefonon, e-mailben vagy elektronikus ügyintézést biztosító felületen intézzék. Akinek ezen ügyintézési forma egyike sem elérhető, kérelmüket írásban, postai úton tehetik meg.  

Telefonos elérhetőségek:
06-76/545-128, vagy 06-76/361-179,
Elektronikus elérhetőségek:
Tóth Ferenc  polgarmester@kunbaracs.hu
Lőrincz Edit  jegyzo@kunbaracs.hu
Hardi Éva  penzugy@kunbaracs.hu
Koller Dávid  ado@kunbaracs.hu
Vértesyné dr. Klier Irén  gazd@kunbaracs.hu
.


2.    Döntés a Kunbaracs Óvoda vonatkozásában: A kunbaracsi óvodában 2020. március 16. napjától elrendeltem a rendkívüli szünetet. Az óvoda attól a naptól és azt követően is kizárólag ügyeleti rendszerben működik. A felmerülő esetleges rendkívüli intézményi gyermekfelügyeleti igényekkel kapcsolatban kérem, Menczel Dóra mb. óvodavezetőt a 06 76 545-118-as telefonszámon keressék!

3.    Közétkeztetés, idősek segítése: A szociális, főleg idős étkezők számára az ellátást a kialakított rend szerint biztosítjuk. Célunk, hogy minden rászorulóról gondoskodjunk! Kérjük a lakosság segítségét azon idősek felkutatásában, akik rászorulnak a segítségre! Idősek segítségével kapcsolatban a tanyagondnok elérhetősége: Lőrincz Ernő András – 06-30-5428941.
Segítsünk közösen az időseknek!

4.    Játszótér, sportpálya használata: Nyomatékosan kérem,hogy senki ne használja!

5.    Könyvtár és a kultúrház használata: a könyvtár és a művelődési ház nem látogatható, rendezvények, programok leállításra kerültek. Amennyiben bárkinek a digitális oktatással kapcsolatban segítségre szüksége van, úgy Hegedűs Lászlónét az alábbi elérhetőségen keresse: 06-30/5428135


6.    Javasoljuk, hogy a háziorvosi rendelőbe előzetes telefonon történt időpont-egyeztetést követően menjenek, elkerülve a várakozást, a fertőző betegekkel való érintkezést.
Rendszeresen szedett gyógyszerek, beutalók felírása telefonos megkeresés után is lehetséges.
dr. Rácz Imre Gábor: 76/371-003, ügyelet: 76/516-984.

7.    Aki csak teheti, maradjon otthon! Különösen kérem erre az időseket. A szülők felelőssége, hogy iskolás, óvodás gyermekeik ne tartózkodjanak az utcákon, csak ha nagyon indokolt és akkor is szülői felügyelet mellett.


Továbbá nyomatékosan utasítok mindenkit, hogy aki március 11-ét követően érkezett külföldről Kunbaracsra vonuljon 14 napig önkéntes házi karanténba még akkor is, ha erre járványügyi hatósági kötelezést nem kapott!


Településünkön koronavírussal fertőzött személyről továbbra sincs tudomásunk.


Vigyázzunk Magunkra, vigyázzunk Egymásra! Csak akkor mozduljunk ki otthonainkból, ha az feltétlenül szükséges!



Kunbaracs, 2020. március 18.


                            Tisztelettel:


                                    Tóth Ferenc sk.
                                    polgármester