WWW.KUNBARACS.HU

Kunbaracs Község hivatalos honlapja

Kunbaracs
 

 

 

Turisztikai kisfilm Kunbaracsról
 

Telepũlési értéktár

Telepũlési értéktár
 

Kpeslap
 

 

 

Helyi Esélyegyenlõségi Program
 

Látogatók
Összes: 3189729
Ma: 888 Tegnap: 503 
Számláló indítva: 2010.12.01.
Online:6
 

Tartózkodási hely: Híreink / - (2019 archív) / Rólunk írták

Rólunk írták
date 2019-05-17

 bográcsos ételek

 Rólunk írták

Petőfi Népe 2019.május 15. Gulyás Sándor

Bográcsos ételek készültek a kereki majálison

Nagyszabású gasztro-kulturális fesztivált tartottak szombaton, Kerekegyházán. A majális legkiemelkedőbb eseménye a bográcsos ételek főzőversenye volt.

Nagy érdeklődés kísérte idén is a ma már hagyományosnak számító kerekegyházi bográcsos főzőversenyt. A profi és amatőr szakácsok a helyiek mellett Kecskemétről, Tahiból, Villányból, Bajáról, Kunbaracsról, Szabadszállásról, a vajdasági Királyhalomról, az erdélyi Déváról, illetve a szlovákiai Gútorból, Kerekegyháza testvértelepüléséről érkeztek.
Az idei, szám szerint tizedik gasztronómiai fesztiválon negyven főzőmester, negyvenhárom bográcsban készítette ételremekeit. Nyársra került egy sertés is, a kunbaracsi polgárőrök pedig gulyáságyújukban főztek a rendezvényre kilátogatók számára. Az elkészült finomságokat a neves mesterszakácsok, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, a Szabadtűzi Lovagrend tagjai bírálták el.
A zsűri az idei esztendőben bronz, ezüst és aranyérmekkel ismerte el a szakácsok teljesítményét. Az Alapítói díjat az Aprók Pénze Alapítvány csapata, a zsűri különdíját a Gútori Barátok és a Kunbaracsi Polgárőrség, a Polgármesteri díjat a Dózsa Vadásztársaság kapta.
A megmérettetést, immáron harmadik alkalommal süteménysütő verseny is színesítette, ahol ugyancsak érmekkel minősítették az édességek készítőit. A sütemény zsűri fődíját Meleg Antalné nyerte el narancsos csokoládétortájával.
A kultúra sem szorult háttérbe
A kereki majális kulturális programokban sem szűkölködött. „Nyugdíjas Emlékek” címmel nyílt meg a helyi nyugdíjas klub tárlata a művelődési házban, majd a Film Klub fotókiállítását tekinthették meg az érdeklődők. Csenkiné Túri Edit kommunikációs szakember „Mozgókép a hétköznapi kommunikációban” címmel tartott előadást az intézményben. A délután folyamán helyi előadók műsorának tapsolhatott a gasztro-kulturális fesztivál nagyszámú közönsége.