WWW.KUNBARACS.HU

Kunbaracs Község hivatalos honlapja

Kunbaracs
 

 

 

Turisztikai kisfilm Kunbaracsról
 
Telepũlési értéktár
 

Kunbaracsi harangtorony

Get the Flash Player to see this player.


Kpeslap
 

 

 

Helyi Esélyegyenlõségi Program
 

Látogatók
Összes: 2705323
Ma: 543 Tegnap: 601 
Számláló indítva: 2010.12.01.
Online:1
 

Tartózkodási hely: Híreink / - (2019 archív) / Tájékoztatás

Tájékoztatás
date 2019-04-04

Tájékoztatás

a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot használó háztartások egyszeri támogatásáról
(12.000, Ft-os támogatás)

Akik nem részesültek a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben (vagyis nem rendelkeztek gázszolgáltatási szerződéssel), azoknak 2018. október 15. napjáig kellett az igénybejelentésüket a Ladánybenei Közös Önkormányzati Hivatal Kunbaracsi Kirendeltségéhez benyújtani. Az adatok összesítés után 2018. október 17-ig elektronikus úton megküldésre kerültek a Belügyminisztérium felé.
A Kormány döntése (1602/2018. (XI. 27.) Korm. határozat) alapján Kunbaracs Község Önkormányzata 113 háztartásra vonatkozóan 1.356.000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatással az önkormányzatnak a Magyar Államkincstár felé szigorú szabályok alapján 2019. december 31-ig kell elszámolni. A tüzelőanyagok kiosztásának szabályai központilag kerültek megállapításra, attól az önkormányzat nem térhet el.

A támogatás kiosztásának szabályai, menete:

Az igénybejelentéssel érintettek részére az önkormányzat olyan hivatalos igazolást (utalványt) állított ki, amely tartalmazza az igénybejelentő adatait és alkalmas az igényjogosultság igazolására.
Az önkormányzat vállalkozási szerződést kötött a Csupor Trans BT-vel (6041 Kerekegyháza Repülő dűlő 9.), amely a 113 háztartás tüzelőanyag igényét kiszolgálja. Az önkormányzat az önkéntes adatkezelési hozzájárulás alapján az igénylők adatait átadta a kiválasztott vállalkozásnak. Az önkormányzattal kötött megállapodás alapján a vállalkozás naprakész nyilvántartást köteles vezetni a kiadott tűzifáról, a megállapodás szerinti ütemezéssel számol el az önkormányzattal.

A természetbeni juttatás szállításának költségét nem lehet a támogatásból kifizetni, ezért az előírásoknak megfelelően a 12.000, Ft összegű természetbeni juttatásért a jogosultaknak kell elmenni. A támogatásban részesülő háztartásoknak 2019. december 15. napjáig kell biztosítani a tüzelőanyag átvételi lehetőségét. A határidőig át nem vett fűtőanyagokra jutó támogatásrészt az önkormányzatnak a támogatói okiratban foglaltak szerint vissza kell fizetni a központi költségvetés javára.

Felhívom a figyelmet, hogy a Katasztrófavédelem munkatársai szúrópróbaszerűen ellenőrzik az igénybejelentést benyújtó háztartásokat, hogy ténylegesen nem rendelkeznek-e gázszolgáltatási szerződéssel. Ezek eredményéről az önkormányzat értesítést kap.

Kunbaracs, 2019. április 4.
                                                                                                                   Lőrincz Edit

                                                                                                                       jegyző