WWW.KUNBARACS.HU

Kunbaracs Község hivatalos honlapja

Kunbaracs
 

 

 

Turisztikai kisfilm Kunbaracsról
 

Telepũlési értéktár

Telepũlési értéktár
 

Kpeslap
 

 

 

Helyi Esélyegyenlõségi Program
 

Látogatók
Összes: 3206343
Ma: 652 Tegnap: 983 
Számláló indítva: 2010.12.01.
Online:6
 

Tartózkodási hely: Híreink / - (2019 archív) / Megújul a kunbaracsi óvoda

Megújul a kunbaracsi óvoda
date 2019-01-15

 Rólunk írták

Petőfi Népe 2019. január 12.(szombat) / Gulyás Sándor 

 

Adományból újul meg az intézmény vizesblokkja
Korszerűsítik a kunbaracsi óvodát

Mintegy harmincmillió forint támogatást nyert a kunbaracsi önkormányzat a település óvodájának energetikai felújítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán. A kivitelezés az év második felében kezdődhet el.
Az óvoda mintegy nyolcvan négyzetméteres alapterületű épülete a nyolcvanas években készült el. Az akkoriban modernnek számító épület ma már nem felel meg a kor követelményeinek, így szükségessé vált a létesítmény energetikai korszerűsítése.
-Élve a kínálkozó lehetőséggel, településünk is indult a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán és nyert 30 millió forint támogatást az óvoda energetikai felújítására. A rendelkezésre álló összegből futja a falak, a lábazat, a padlásfödém hőszigetelésére, a fűtésrendszer korszerűsítésére, az elöregedett nyílászárók cseréjére, valamint napelemek felszerelésére – tájékoztatta lapunkat Lőrincz Edit, a község jegyzője.
A közbeszerzési eljárást tavasszal bonyolítják le, a kivitelezés az ősz elején kezdődik el, a felújítási munkákat a jövő év közepéig kell befejezni. Az energetikai felújítás jelentős megtakarítást eredményez, az előzetes számítások szerint közel ötven százalékkal csökken az épület rezsiköltsége.

Belső felújítás adományból
Az energetikai korszerűsítéssel párhuzamosan részleges belső felújításra is sor kerül. Egy helyi vállalkozó decemberben jótékonysági estet szervezett a kunbaracsi rászorulók megsegítésére és az óvoda javára. A rászorulók között tartós élelmiszereket és száz zsák ruhát osztottak szét, a vacsorából és a tombolából befolyt mintegy 300 ezer forintot az óvoda kapta.  A pénzt az intézmény vizesblokkjának felújítására fordítják.        

 A kunbaracsi óvoda tíz gyermek ellátását biztosítja