WWW.KUNBARACS.HU

Kunbaracs Község hivatalos honlapja

Kunbaracs
 

 

 

Turisztikai kisfilm Kunbaracsról
 

Telepũlési értéktár

Telepũlési értéktár
 

Kpeslap
 

 

 

Helyi Esélyegyenlõségi Program
 

Látogatók
Összes: 3206262
Ma: 571 Tegnap: 983 
Számláló indítva: 2010.12.01.
Online:7
 

Tartózkodási hely: Híreink / - (2018 archív) / Tűzgyújtási tilalom

Tűzgyújtási tilalom
date 2018-06-07

A csapadékos időjárás miatt a 2017-es évhez képest kedvezőbben alakult a tavaszi erdőtűz szezon, de az elmúlt hetek átlagosnál melegebb időjárása miatt már májusban elkezdődött a nyári erdőtűz szezon. A meleg, száraz időjárás miatt elsősorban a fenyvesek kerültek éghető állapotba, ahol az erdőtüzek nagyon gyorsan koronatűzzé fejlődhetnek. Sajnos az alföldi területen a napokban is nagyszámban elforduló külterületi vegetáció és szemétégetések jelentős ugrótűz potenciállal rendelkeznek, így ezek a tüzek a távolabb lévő erdőket is meggyújthatják. Az időjárás előrejelzés szerint legfeljebb zápor-zavatar várható a fokozott tűzveszéllyel érintett megyékben, ami csak  a tűzkockázat lokális csökkenését eredményezi, viszont magas szélsebességgel járhat.

Két alföldi megyében alakult ki fokozott tűzveszély, ezért Bács-Kiskun és Csongrád megyében is érvénybe lépett a tűzgyújtási tilalom.

Ennek értelmében tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon.
Az aktuális tűzgyújtási tilalomról az www.erdotuz.hu>  vagy a www.katasztrofavedelem.hu> honlapon elhelyezett térképen lehet tájékozódni.