WWW.KUNBARACS.HU

Kunbaracs Község hivatalos honlapja

Kunbaracs
 

 

 

Turisztikai kisfilm Kunbaracsról
 

Telepũlési értéktár

Telepũlési értéktár
 

Kpeslap
 

 

 

Helyi Esélyegyenlõségi Program
 

Látogatók
Összes: 3204575
Ma: 936 Tegnap: 715 
Számláló indítva: 2010.12.01.
Online:5
 

Tartózkodási hely: Híreink / - (2013 archív) / Sajtóközlemény

Sajtóközlemény
date 2013-04-30

Sajtóközlemény

 

Szerdáig kell eleget tenni a földhasználati bejelentési kötelezettségnek a földhivataloknál

A termőföldről szóló 1994. évi LV. törvényben foglaltaknak megfelelően az előírt bejelentési kötelezettségnek 2013. április 30-ig kell eleget tennie annak a földhasználónak, aki 2012. december 31-ig – a földrészletek számától függetlenül – egy hektár vagy annál kisebb nagyságú föld használatát már megkezdte. A bejelentés díj- és illetékmentes.

Nincs azonban bejelentési kötelezettség abban az esetben, ha a zártkerti termőföldet az ingatlan tulajdonosa maga használja, azaz a tulajdonosnak nem kell bejelentenie a tulajdonában álló zártkerti termőföld használatát.

A bejelentéshez földhasználati bejelentési adatlapot kell kitölteni. A bejelentési adatlaphoz csatolni kell a személyi azonosító számot (személyi szám) és a lakcímet igazoló hatósági igazolvány másolatát. A bejelentéshez szükséges nyomtatvány a Járási Földhivatalokban beszerezhető, illetve a www.földhivatal.hu honlapról a Nyomtatványok menüpontból letölthető. A kitöltött bejelentési adatlapok és mellékleteik postai úton is eljuttathatók a földhivatalhoz.

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a fenti eseteken kívül, a bejelentési kötelezettségnek a termőföld használata megkezdését követő 30 napon belül kell eleget tenni.
 

 

(Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal)