WWW.KUNBARACS.HU

Kunbaracs Község hivatalos honlapja

Kunbaracs
 

 

 

Turisztikai kisfilm Kunbaracsról
 

Telepũlési értéktár

Telepũlési értéktár
 

Kpeslap
 

 

 

Helyi Esélyegyenlõségi Program
 

Látogatók
Összes: 3189917
Ma: 2 Tegnap: 1074 
Számláló indítva: 2010.12.01.
Online:2
 

Tartózkodási hely: Híreink / - (2013 archív) / Oktatásért Felelő Államtitkárság satóközleménye

Oktatásért Felelő Államtitkárság satóközleménye
date 2013-03-06
Nincs szükség "személyi igazolványra" a beiratkozáshoz

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezúton tájékoztatja szülőket, hogy médiában megjelent téves beszámolókkal szemben, az óvodai beiratkozáshoz a szülőknek nem kell "személyi igazolványt" készíttetniük gyermekük számára. Közlemény.

Az óvodai felvétel szabályait rögzítő miniszteri rendelet úgy fogalmaz: "Az óvodai beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt, továbbá a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványát".

A gyermek számára a születési anyakönyvi kivonat alapján kiállított lakcímkártya hátoldalán található a személyi azonosító. Az óvodai beiratkozáshoz szükséges hatósági igazolvány tehát nem más, mint a gyermek lakcímkártyája. Bár a lakcímkártya önmagában elegendő a gyermek hiteles azonosítására, de akadnak olyan óvatos intézmények, ahol az anyakönyvi kivonat bemutatását is kérik. Ez felesleges ugyan, de nem jogszerűtlen.

Ellenben, ha az óvodavezető a beiratkozás alkalmával a szülőtől a gyermek részére kiállított "személyi igazolvány" bemutatását kéri, ahogy az a sajtóban elhangzott, jogszerűtlenül jár el.

(Oktatásért Felelős Államtitkárság)