WWW.KUNBARACS.HU

Kunbaracs Község hivatalos honlapja

Kunbaracs
 

 

 

Turisztikai kisfilm Kunbaracsról
 

Telepũlési értéktár

Telepũlési értéktár
 

Kpeslap
 

 

 

Helyi Esélyegyenlõségi Program
 

Látogatók
Összes: 3204895
Ma: 187 Tegnap: 1069 
Számláló indítva: 2010.12.01.
Online:5
 

Tartózkodási hely: Híreink / - (2012 archív) / Polgármesteri Piknik Fülöpházán

Polgármesteri Piknik Fülöpházán
date 2012-11-15

 


 
 
Szeretnénk nyitottabb, további együttműködéseket kereső szervezetté válni, és új partnereket megnyerni annak érdekében, hogy továbbra is megőrizhessük a természeti értékeket és erőforrásokat a társadalom számára – mondta dr. Boros Emil, a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatója, a szervezet által kezdeményezett első Polgármesteri Pikniken, Fülöpházán.

A nemzeti parkokat és általában a hivatalos természetvédelem képviselőit az elmúlt évtizedekben gyakran érte az a vád, hogy számos területen a gazdasági-társadalmi fejlődés kerékkötői. A Kiskunsági Nemzeti Park azonban a vidékfejlesztés környezeti ügyeiben meghatározó, integráló tényezőként szeretne részt venni a régió életében.
Ennek jegyében szervezte meg a Polgármesteri Pikniket is, ahol a nemzeti park tevékenységével érintett települések vezetőivel folytattak eszmecserét.

A találkozón olyan természetvédelemmel kapcsolatos témákat beszéltek meg, melyeknek komoly társadalmi hatásai is lehetnek: növelhetik egy terület agroökológiai potenciálját, turisztikai vonzerejét, és megélhetést biztosíthatnak a helyieknek. Ilyen program például, a várhatóan jövőre induló Homokhátság vízpótlását célzó uniós támogatású projekt, amely 3,6 milliárdos beruházással, megújuló energiaforrások felhasználásával, és a már meglévő vízi műtárgyak újjáélesztésével kívánja megoldani a terület vízhiányának enyhítését. Ez a program 14 településen, köztük a rendezvénynek otthont adó Fülöpházán is, összesen 43.000 embert érint.

A Kiskunsági Nemzeti Park arra törekszik, hogy a működésével érintett 140 település vezetőivel és lakosaival partnerként működjön együtt, hisz a természeti erőforrások megőrzése, és a szociális szolgáltatások biztosítása közös célja a régióban élőknek.

Településünket a  2012. október 25-én megtartott pikniken Tóth Ferenc polgármester és  Lőrincz Edit jegyző képviselte.