WWW.KUNBARACS.HU

Kunbaracs Község hivatalos honlapja

Kunbaracs
 

 

 

Turisztikai kisfilm Kunbaracsról
 

Telepũlési értéktár

Telepũlési értéktár
 

Kpeslap
 

 

 

Helyi Esélyegyenlõségi Program
 

Látogatók
Összes: 3204053
Ma: 414 Tegnap: 715 
Számláló indítva: 2010.12.01.
Online:9
 

Tartózkodási hely: Településünkről / Civil szervezetek / Kunbaracsi Kulturális Egyesület

Kunbaracsi Kulturális Egyesület
date 2011-01-25

Az egyesület elnöke: Hegedûs Lászlóné

Az egyesület alapvetõ célja a kulturális élet fellendítése, ezen belül a népi hagyományok ápolása, megõrzése, öntevékeny kulturális csoportok szervezése, segítése, sportolási lehetõségek fejlesztése, valamint a kor követelményeinek is megfelelõ digitális írástudás térnyerésének elõsegítése, a naprakész információ szolgáltatás biztosítása.
A célok megvalósítása érdekében pályázatokat készítünk, kulturális, sport és szabadidõs rendezvények szervezésében veszünk részt. Helyi és térségi közösségekkel, civil szervezetekkel, az önkormányzattal és intézményeivel együttmûködve képviseljük a településen élõk érdekeit. Az informatikai szolgáltatások biztosítása érdekében e-Magyarország pontként mûködõ Teleházat üzemeltetünk együttmûködési megállapodás keretében az önkormányzattal.
1999-ben a Kunbaracs Községért Alapítvány pályázott a Soros Alapítványnál egészségterv program megvalósítására sikerrel. A program megvalósításáért felelõs személy és a résztvevõ civil szervezetek is ugyanazok. Az akkori program megvalósítása új lehetõségeket teremtett a településen élõk számára, jól együttmûködõ kisközösségek jöttek létre, akik partnernek tekintették egymást. A szabadidõs sport tevékenységek a program lezárását követõen is folytatódtak, illetve 2005-ban a helyi önkormányzat az Egészségügyi Minisztérium támogatásával tovább tudta fejleszteni a kunbaracson élõk életminõségét. Egyesületünk az elmúlt évben 300 000 Ft támogatásban részesült az Egészséges Településekért Alapítványtól, amibõl salakos futópályát építettünk, valamint bõvítettük a sposteszközeinket és tartalmas közösségi programokat tudtunk szervezni.

Az egyesület levelezési címe: 6043 - Kunbaracs, Kölcsey u. 3.

Adószáma: 18346297-1-03